Trainen op competenties: geef aandacht waar het nodig is.

Ken je dat? Een laag rendement en torenhoge kosten van trainingen? Maar ja, je moest wel trainingen organiseren want je wil ontwikkelen of veranderen binnen je bedrijf. Dus je schakelt een externe partij in die met iedereen gaat werken aan mooie dingen als communicatie, sales of het geven van feedback. Met de belofte van veel inzichten, voorbeelden en praktische handvatten. En natuurlijk interactie. Zonder kaders. En zonder opvolging. Helaas gebeurt dit nog maar al te vaak. Dit kan beter.

Door gericht naar competenties te kijken en trainingen te zien als een van de mogelijk te volgen interventies, integreren we nieuwe kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk van jouw mensen. Een algemene sales-training is verspild aan iemand met een talent voor commercialiteit, klantgerichtheid en stressbestendigheid; aandacht voor kwaliteitsgerichtheid en voortgangscontrole is voor deze zelfde persoon echter wel van grote meerwaarde.

 

Team en talentontwikkeling

Stendig belooft naast inzichten, voorbeelden en handvatten vooral ontwikkeling die gericht is op het benutten van aanwezig talent. Veranderen betekent namelijk lang niet altijd vernieuwen of toevoegen, heel vaak betekent het versterken van wat al goed gaat.

Meer weten? Neem hier contact met ons op.

Veranderen met de BOOST-methode.

Ieder verandertraject is anders want ieder mens is anders. En iedereen heeft een eigen manier van leren, of het nu draait om overtuigende communicatie, zelfontwikkeling, creativiteit of of een hele andere competentie.

Stendig is partner van BOOST & CO: een online platform voor competentiegericht leren. Samen ontwikkelen we trajecten voor teams van 8 tot 800 medewerkers, waarin elke medewerker op persoonlijk niveau competenties ontwikkelt. Bij de voorbereiding en uitvoering van deze trajecten volgen we vijf stappen, die samen de BOOST-methode vormen.

Competentie-gericht ontwikkelen is de sleutel tot bestendig veranderen.

Benieuwd wat werkt voor jouw organisatie?

Leerpaden & TalentBoard.

Om zicht te houden op voortgang, managers te ontzorgen in ontwikkelgesprekken en er achter te komen of de juiste mensen wel met de juiste dingen bezig zijn, maken wij gebruik van TalentBoard. Een online leeromgeving voor persoonlijke ontwikkeling.

TalentBoard bevat een nulmeting, rapportage, feedback, blended learning en meet gedragsverandering. Via TalentBoard bieden we persoonlijke leerpaden aan, zodat iedereen op zijn of haar manier competenties kan ontwikkelen. Een leerpad omvat een persoonlijke set content, specifiek ontworpen om gericht een competentie een stap verder te brengen.

TalentBoard is een totaalsysteem voor digitaal ontwikkelen. Gebruiksvriendelijk. Direct beschikbaar. Geen gedoe.

Zet zelf de eerste stap in talentontwikkeling

Over welke competenties hebben we het nu? En welke daarvan verdienen in jouw organisatie aandacht? Via onze online test leer je denken in termen van competenties en geef je zelf aan welke competenties voor jou(w organisatie) van belang zijn.

Na het invullen van de test krijg je van ons een terugkoppeling, met daarin beschreven hoe ontwikkelbaar de door jouw gekozen competenties zijn en wat een logische volgende stap is.

Stendig werkte onder andere voor