Wesley van Pinxteren

Echt vernieuwen is gecontroleerd durven loslaten. Wesley krijgt energie van het aanbrengen van scherpte, transparantie en doorpakkend vermogen binnen een organisatie, juist door mensen binnen hun eigen kaders los te laten en heldere rollen te definiëren. Hij stimuleert mensen om na te denken over gedrag in termen van rendement, context en waarde, waardoor hij complexe processen snel inzichtelijk maakt en mensen in hun eigen kracht laat handelen.

Zijn voorliefde voor structuur combineert Wesley met zijn talent voor grafische vormgeving. Hierdoor zet hij ideeën of data snel om in prikkelende visuals of communicatie-uitingen.

Interessegebieden: sociale innovatie / organisatieverandering / veranderprocessen

06-55174717 / wpinxteren@stendig-advies.nl

Etienne Kreutzer

Er is genoeg kennis over gedragsverandering en motivatie om verander- en ontwikkeltrajecten anders (namelijk: effectiever en aangenamer) in te steken dan dat nu vaak gebeurt. Etienne lost in die zin ook niet zo zeer problemen op; hij lost problemen op en laat parallel mensen en organisaties floreren. Om te floreren, wil je niet alleen focussen op resultaat, je wil ook focussen op de vaardigheden die nodig zijn om dat resultaat te boeken. Denk dan aan storytelling, soft skills, motiveren en communiceren.

Focus je hierop, leer je om gaan met veranderingen en maak je je organisatie klaar voor de toekomst, omdat latere problemen dan worden voorkomen of gezien worden als behapbaar. Het is deze balans, tussen organisatie en mens én tussen uitdagen en vooruitgang boeken, die Etienne bewerkstelligt in bedrijven.

Interessegebieden: gedragsverandering / cultuurverandering / softskills

06-41672432 / ekreutzer@stendig-advies.nl