Wesley van Pinxteren

Mensen zijn doorgaans prima in staat om vraagstukken of problemen binnen hun werk op te lossen. Wanneer dat even niet meer lukt, help ik om te ontdekken wat er precies gebeurt en hoe we verder kunnen. Communicatie en inzicht in gedrag staan centraal in mijn werk. Ik denk in termen van rendement, interactie en behapbare stappen. Complexe ideeën of data zet ik graag om in prikkelende visuals of communicatie-uitingen. Klik op de logo’s hieronder voor enkele referentieprojecten.

Interessegebieden: innovatie | organisatieverandering | communicatie

Tel: 06-55174717 | Mail: wpinxteren@stendig-advies.nl

Etienne Kreutzer

“De mens centraal zetten” wordt vaak geopperd en geprobeerd, voor mij is het natuurlijk. Ik geef een praktische invulling aan begrippen zoals gedragsverandering, cultuurverandering en sociale innovatie. Zo verbind ik individuele ontwikkeling met organisatie- en teamontwikkeling. Een belangrijke verbinding in tijden van verandering, wanneer er veel speelt binnen teams dat invloed heeft op het werk. Ik ben er voor het team, zorg dat het werk gedaan wordt en leer het team en de organisatie de volgende verandering zelf op te pakken. Klik op de logo’s hieronder voor enkele referentieprojecten.

Interessegebieden: gedragsverandering | cultuurverandering | talentontwikkeling

Tel: 06-41672432 | Mail: ekreutzer@stendig-advies.nl